0492-389194

Nieuws


 

Romerhuis

6 juni 2024

In opdracht van Hendrick de Keyser Monumenten gaan wij het prachtige laat-gotische Romerhuis in Venlo restaureren! Hoe de Gemeente Venlo omgaat met erfgoed middels hun Erfgoud programma zou een inspiratie moeten zijn voor andere gemeentes. En wij zijn trots dat we hier een klein steentje aan bij mogen dragen! Het Romerhuis stamt uit ca 1490, de tijd van Venlo als Hanzestad. Vereniging Hendrick de Keyser kocht het unieke pand in 1925, waarna het tussen 1939 en 1941 gerestaureerd werd door Jules Kayser. Onze dak- en gevelrestauratie gaat zorgen dat dit bijzondere pand er weer jaren tegen kan!

Botercontrolestation

8 mei 2024

In opdracht van WAG Management restaureerden wij onder begeleiding van John van Lierop het voormalig botercontrolestation in Eindhoven. Dit Rijksmonument is in 1916 gebouwd om onder rijkstoezicht de kwaliteit van boter te controleren in de provincies Zeeland en Noord Brabant, wat tot uiting komt in het prachtig gerestaureerde alliantiezegel en de teruggekeerde naamsaanduiding. Verder hebben wij het metsel-, voeg-, natuursteen en geveltimmerwerk gerestaureerd, de leien vervangen, isolerend monumentenglas toegepast en de historische schuiframen gangbaar gemaakt, nu met een goede tochtwering. Duidelijk zichtbaar verteld het pand weer haar verhaal, wij zijn er enorm trots op!

Bottega di Wendy

18 april 2024

Sinds een jaar is de samenwerking tussen Zandenbouw bv restauratiebedrijf en Van den Heuvel Bouwbedrijf officieel. Zandenbouw is een ‘speciale divisie’ binnen Van den Heuvel Bouwbedrijf. 

De herstelwerkzaamheden aan het pand van Bottega di Wendy in Gemert is een uitgelezen kans om elkaars kwaliteiten aan te vullen op de steigers. Hier vervangen we het dak en voeren herstel metselwerk uit. (En we laten Gemert meteen even weten wie er op de steigers staat.) Aan ons de taak ervoor te zorgen dat alles netjes klaar is voordat het buitenseizoen losbarst.

Hotel Good Seasons

12 april 2024

Opdracht! Onder regie van Reset Architecture gaan wij de rijksmonumentale Hinthamerstraatgevels van het Good Seasons Hotel in hartje Den Bosch aanpakken. Het gevelbeeld zal meer in balans gaan komen door het wijzigen van de huidige aluminium ramen en kozijnen in hout, met een historisch passende detaillering en kleurstelling.