0492-389194

Nieuws

Groote Slink

14 september 2021

Van 1910 tot 1917 werd op woeste grond in de Peel landgoed Groote Slink aangelegd door landschapsarchitect Leonard Springer, in Engelse landschapsstijl. Samen met Brabants Landschap restaureren wij de rijksmonumentale brug over de Slinkvijver.

Talent in de bouw!

4 augustus 2021

Hoogste tijd om de jeugd bij Zandenbouw in 't zonnetje te zetten! Remon en Rick zijn geslaagd voor de opleiding BBL3 allround timmerman en hebben hun vaste baan bij ons dik verdiend! Jan heeft zijn opleiding VMBO timmeren uitmuntend afgerond, gaat na de vakantie 1 dag per week naar school en 4 dagen per week werken en leren bij ons. Matijs heeft als zij instromer de stap naar de bouw durven zetten en start binnenkort aan de cursus metselen. Sanne is geslaagd voor haar VWO diploma en na haar vakantiewerk op onze afdeling administratie gaat ze in Nijmegen studeren. Jorn heeft zijn praktijkstage Bouwkunde van de Avans Hogeschool bij ons met hoge punten afgerond. Gefeliciteerd allemaal, klasse!! 

Haus Bockdorf

30 juli 2021

In 2019 restaureerden wij alle "lage" daken van Haus Bockdorf in Kempen, Duitsland. Komend najaar zijn de torens aan de beurt! Samen met Leidekkersbedrijf van de Kimmenade bv uit Helmond.

Aandacht

22 juli 2021

In de Ned. Herv. Kerk in Nuenen wordt luchtverwarming aangelegd. Herstel met gelijkende leisteen, of complete vervanging van de vloer zou de slijtagesporen daarin vernietigen. Slijtage die de mate van gebruik in het verleden aangeeft. Behoudenswaardig dus. Onze vaklui documenteerden de vloer, namen tegel voor tegel uit zonder deze te beschadigen, en plaatsen iedere tegel exact zo terug op de plek waar deze uitgenomen is. Wat een beetje aandacht al niet vermag!