0492-389194

Nieuws

Opdracht boerderij Liempde!

23 maart 2023

Afgelopen week kregen wij opdracht om deze boerderij in Liempde te restaureren, een Gemeentelijk Monument. Het ontwerp is van http://www.oomedeman.nl/ Bij nader bouwhistorisch onderzoek zijn de contouren van een middeleeuwse boerderij zichtbaar geworden. Daarbij lijkt de brandmuur bij het huidige rookkanaal (thans tussen herd en stal gelegen en verstopt achter schrootjes) een voorgevel te zijn geweest en wel eentje met vakwerk. In de muur zijn bouwsporen gevonden van een voordeur, maar die voordeur zit heel laag. Vermoedelijk is de omliggende weg later opgehoogd en verklaart dat de lage ligging van die voordeur.

Inspiratieboek biobased bouwen

22 maart 2023

Het College van Rijksadviseurs heeft het boek ‘Inspiratieboek biobased en natuurinclusief bouwen’ uitgebracht. Dit inspiratiedocument geeft een overzichtelijk en informatief beeld van al bestaande mogelijkheden in biobased bouwen. Het is een aanvulling op de Strategische verkenning biobased bouwen (2020), dat ingaat op de kansen en obstakels voor biobased bouwmaterialen. Zestien Eiken Schuur van HilberinkBosch Architecten, door ons gebouwd, is opgenomen als inspirerend voorbeeldproject. https://www.zandenbouw.nl/zestien-eiken-schuur.html 

Boven de Binnendieze

14 maart 2023

In de binnenstad van Den Bosch mogen wij, boven de Binnendieze, deze 17e eeuwse woning gaan restaureren!

Steenkuip

6 maart 2023

Voor molen "De Pegstukken" in Schijndel hebben Rene, Remon en Jan een nieuwe steenkuip gemaakt. Heerlijk binnenkarwei in een week met guur weer!